Ingrediente
- 1 kg faina
- 150 ml ulei
- 4 oua
- 120 g smantana
- 2 cuburi de drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 400 ml lapte
- 150 gr zahar
- coaja de la o lamaie rasa
- 1 esenta de vanilie
- Pentru umplutura
- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 100 gr smantana
- 100 gr zahar
- 50 gr stafide
- 50 gr gris
Mod de preparare
1.Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 3 linguri de faina.
2.Frecam spuma galbenusurile cu zaharul si sarea,apoi o amestecam cu drojdia dospita.
3.Adaugam coaja de lamaie, apoi ,smantana , faina si vanilia.
4.Se framanta aluatul in jur de 20 de minute adaugand putin cate putin ulei.Lasam la dospit o ora.
5.Pentru umplutura: branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,zaharul,smantana,grisul si stafidele.
6.Le umplem si le coacem la 180 de grade pentru 10 minunte iar apoi la 160 de grade pana cand se fac rosiatice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|