Placinte cu ricotta si stafide

Postat de AnyCostescu in Dulciuri
9 Iul 2014 | 7424 vizualizari
Placinte cu ricotta si stafide

Sunt absolut delicioase aceste placinte :) Multumesc lui Motan pentru inspiratie :) reteta de aluat este luata de la el,dar eu am injumatatit cantitatile iar umplutura a fost dupa placul meu :)

Ingrediente

  • ALUAT
  • 400 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 cutie ricotta
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 manuta stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru aluat:

Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora.

Pentru umplutura :

Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de marimea unei mingi de tenis. Intindem fiecare bucata de aluat, punem 2 linguri de umplutura si lipim marginile, cel mai simplu cu o furculita. Uleiul il incingem bine apoi prajim fiecare placinta pana se rumeneste frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie

Se servesc simple sau pudrate cu zahar, sau diverse sosuri de ciocolata, fructe....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu ricotta si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice

Postat de lilik

Branzoaice

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2014, 13:55
tare buna!
la 09.07.2014, 14:02
vin la masa, Any
la 09.07.2014, 14:13
Dregelor va astept cu drag
la 09.07.2014, 14:14
dragelor*
la 09.07.2014, 14:29

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking