Placinte cu stir rosu si / sau branza

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
10 Aug 2014 | 8591 vizualizari
Placinte cu stir rosu si / sau branza

Buna dimineata, poftiti la placinteeee

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri seminte de in
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • Umplutura 1:
  • branza de burduf
  • branza telemea
  • marar verde
  • smantana
  • Umplutura 2:
  • stir rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit placintele

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.

Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.

Intre timp preparam umpluturile:

-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in ulei pana scade toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

-branza telemea se da pe razatoare, apoi o amestecam cu branza de burduf, mararul tocat si smantana

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata din aluat ( de dimensiunea unui mar) intindem aluatul cu facateletul, punem umplutura pe jumatate din suprafata, impachetam placinta in doua si o prajim in tigaia in care am pus putin ulei.

Prajim pe ambele parti, scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu stir rosu si / sau branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de dovlecei cu branza si hering

Postat de rocsi_1612

Budinca de dovlecei cu branza si hering

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Casul il dam pe razatoarea...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Postat de merisor67

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Mai intai punem cartofii, spalati bine, la fiert in coaja cu apa cat sa-i acopere. La fel si ouale, le punem la fiert. Curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu uleiul de masline si sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 08:22
Prima venita, prima servita
la 10.08.2014, 09:24
la 10.08.2014, 10:04
Niste placinte as manca si eu
la 10.08.2014, 10:14
Bune!
la 10.08.2014, 10:20

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking