Placinte cu urda

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
23 Ian 2011 | 14181 vizualizari
Placinte cu urda

Delicioase!!!!

Ingrediente

  Aluat:

  • 3 oua
  • 200 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cubulet drojdie( sau o jumatate de pachetel drojdie uscata)
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat care nu se lipeste de maini si se framanta frumos.

Umplutura:

  • o bucata de urda( 400 gr)
  • o legatura marar
  • putina sare

Mod de preparare

Framantam un aluat elastic. Nu e nevoie sa framantam foarte mult doar atat cat sa incorporam bine ingredientele si sa obtinem un aluat maleabil.

Lasam la dospit la loc cald, o jumatate de ora in vasul acoperit cu un servet.

Facem compozitia de urda amestecand-o  cu mararul si sarea.

Rupem aluatul in 8 bucati.

Intindem pe planseta infainata fiecare bucata  intr-o foaie rotunda, o umplem cu urda si apoi pliem marginea. Lipim bine cu degetul apasand pe marginea placintei si apoi o prajim in uleiul bine incins. Intoarcem placinta, avem grija sa nu se arda.

O scoatem pe un prosop de hartie sa indepartam excesul de ulei.

Dupa 4 placinte schimbam uleiul pentru ca va incepe sa se arda.

Servim placintele calde...sunt atat de gustoase!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu urda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placintele cu branza

Postat de katty

Aperitiv placintele cu branza

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2011, 09:35
bune din acestea mai fac si eu uneori ca imi plac tare mult
la 24.01.2011, 09:39
facea o vecina in copilarie tot asa cu marar
la 24.01.2011, 09:43
offf ce pofta imi e!
la 24.01.2011, 09:52
le ador eu merg jumatate de oras pentru gogoselele cu urda si marar,acolo imi plac mie cum le fac si sunt client fidel
la 24.01.2011, 09:56
ce bune sunt

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking