Din aceasta cantitate vor iesi 10 placinte uriase cat roata carului( asa ca in amintirile mele). Daca doriti puteti sa injumatati cantitatile si sa faceti niste placinte mai mici.
Pentru mamaliga am pus apa la fiert cu praful de sare si cand a dat primul clocot am turnat toata cantitatea de malai am amestecat bine si am lasat vreo 5 minute continuand sa amestec usor. Va iesi o mamaliga bine legata.
Luam deoparte de pe foc ceaunul si punem untul rece de la frigider, apoi iaurtul( tot rece), amestecam bine de tot cu telul, mamaliga se va mai raci, apoi pe rand ouale, sarea, drojdia si apa deasupra pentru a o lichefia ( putem face asta si separat).
Incepem sa adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat bun care nu se mai lipeste de maini decat foarte putin, ( tineti cont ca oricat de multa faina veti adauga, aluatul tot va fi unul putin lipicios).
O veste buna am sa va dau...nu trebuiesc lasate la crescut, astfel incat ne vom bucura destul de rapid de gustul buuun...tare bun!
Vom imparti asa din ochi aluatul in zece bucati.
Pe o suprafata bine infainata vom intinde fiecare bucata( cam de dimensiunea unei clatite) si o vom presara cu branza din belsug. Pliem aluatul parte peste parte si lipim bine marginile.
Incingem uleiul in tigaie foarte foarte bine, numai atunci vom pune placinta si vom da focul mediu. Dupa un minut vom intoarce placinta, avand grija sa nu se arda si o vom coace si pe partea cealalta . Eu de regula o intorc foarte des de doua trei ori pe cate o parte.
Noua ne-au placut teribil...sper sa va placa si voua daca le probati....