Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)

Postat de carla27carla in Mancaruri de post
2 Dec 2010 | 8554 vizualizari
Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)

Ingrediente

  • 750 gr faina alba
  • drojdie 25 gr
  • ulei 2 linguri pt framantat
  • ulei pt prajit
  • sare
  • apa
  • pt umplutura:
  • ciuperci 200 gr
  • 3 cepe
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • vegeta
  • piper
  • busuioc
  • pt cea cu cartofi:
  • 500gr cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • vegeta,piper

Mod de preparare

Se pune faina alba intr-un lighean si se face la mijloc o adancitura in care se pune drojdia si apa calduta.Se lasa sa dospeasca un pic dupa care se framanta faina cu drojdia,sare si apa calduta .Se mai pune 2 linguri de ulei si se framanta pana aluatul se ia de pe mana .Se lasa la dospit 1 ora.

Intre timp se fac umpluturile.Cea de ciuperci:se caleste ceapa tocata ,se adauga ciupercile tocate si se adauga 50 ml de apa si se lasa sa fiarba .Cand ciupercile sunt fierte se adauga pasta de rosii,se potriveste gustul cu vegeta si piper si busuioc si se lasa sa fiarba pana scade apa.

pentru umplutura cu cartofi:se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.cand s au fiert se scurg ,se piseaza ca pentru pireu si se amesteca cu vegeta,cu o ceapa tocata marunt si calita in ulei,piper si niste ulei pana se obtine o pasta .Se ia din aluat si pe masa unsa cu ulei se intind placintele se pune umplutura se plieaza si se prajesc in ulei incins ,la foc mic sa se coaca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Postat de vasimur

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2010, 23:19
ce-mi placeu nu fac nimic cu drojdiepana ma enervez o data 5f
la 02.12.2010, 23:20
serveste kamy
la 03.12.2010, 00:00
la 03.12.2010, 07:44
la 03.12.2010, 07:54
Bune rau

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking