Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina

Postat de simona72 in Retete Delikat
11 Iun 2018 | 2429 vizualizari
Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina

Am ales sa fac ceva mai consistent pentru calatoria de cateva ore pe care urma sa o facem. Am pregatit un aluat cu unt care se aseamana cu cel pentru tarte. L-am aromatizat cu boia si cimbrisor de la prietenii de la Delikat, produse 100% naturale si de buna calitate. Ca de multe alte ori, atunci cand ma grabesc, folosesc robotul de bucatarie pt aluat. Este rapid, practic si extrem de usor pentru oricine. Pentru umplutura, ca sa fie mai satioase placintele, am ales carnea de pui si minunatele ciuperci de padure. De data asta craite, care au o culoare galben-portocalie absolut superba. Nu le-am taiat marunt pentru a putea fi simtite mai bine in umplutura. Iar pentru plus de savoare si prospetime am folosit un amestec de ierburi de gradina, tot de la prietenii de la Delikat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt gras rece taiat cuburi
  • 330-350 gr faina alba
  • 1 ou
  • 3-4 linguri lapte rece
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita boia dulce Delikat
  • 1 lingurita cimbrisor Delikat
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui tocat
  • 1 ceapa rosie sau alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3+3 linguri ulei
  • Un cub mic de unt
  • 300 gr ciuperci de padure craite(pot sa fie si alte ciuperci: hribi, champinion, pleurotus, etc)
  • 1 lingura amestec de ierburi de gradina delikat
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 70-80 gr branza chedar sau alta branza topitoare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • Negrilica sau seminte de susan, chimen, in, etc…

Mod de preparare

Pentru aluat: in robotul de bucatarie se pune faina, sarea, boiaua, cimbrisorul. Se dau cateva pulsatii sa se amestece ingredientele. Se adauga untul, se porneste robotul si se lasa pana obtinem firimituri, asta dureaza tot cateva secunde. La final se adauga oul si laptele. Se lasa robotul sa-si faca treaba pana vedem ca in bolul robotului se formeaza aluatul. Daca mai este nevoie, se suplimenteaza cu inca cateva linguri de lapte rece…eu am mai adaugat inca 3 linguri de lapte in timp ce robotul mergea. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la rece pana umplutura este gata.

Pentru umplutura: se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei si unt. Se adauga carnea tocata de pui si se amesteca pana se desface, carnea nu mai sta adunata. Se lasa la foc iute 7-8 minute, pana scade zeama lasata. Se adauga sare, piper si ierburi de gradina si se amesteca. Se pune compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca. In aceeasi tigaie se adauga 3 linguri de ulei, si se prajesc ciupercile la foc iute 5-6 minute. Se pudreaza cu sare si se adauga ciupercile la compozitia de carne. Se lasa sa se raceasca, se adauga branza rasa si se amesteca.

Dupa ce umplutura s-a racit, ne putem apuca sa facem placintele. Eu am folosit o forma speciala de marime medie. Daca nu aveti, puteti sa folositi un pahar pentru a decupa aluatul in forme rotunde, iar pentru partea de jos cand trebuie sa le impacjetati folositi o furculita. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se decupeaza cu forma in cercuri, se pune o lingura plina de umplutura si se impacheteaza placintele in forma speciala. Se pun intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara seminte deasupra. Eu am folosit negrilica… se coc placintele la cuptorul incins la 170-180 grade C, pentru 20-25 minute, pana sunt usor rumenite.

Se servesc dupa preferinte, calde sau reci, simple sau cu un iaurt alaturi. Sunt la fel de fragede si a doua zi. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte in aluat fraged cu pui, ciuperci de padure si ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu afumatura, la cuptor

Postat de diaconta

Paste cu  afumatura, la cuptor

Pastele le-am fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Kaiserul l-am taiat bucati si l-am prajit cu putin ulei, apoi l-am scos pe un prosop absorbant. Morcovii i-am taiat rondele subtiri si...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu ficatei picanti si oregano

Postat de madi_marin

Rulada de pui cu ficatei picanti si oregano

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga si cateii de usturoi, apoi ficateii condimentati din belsug cu sare, oregano, condiment pentru gratar si un praf de chilli si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:25
Cred că sunt tare bune...!
la 06.07.2018, 09:41
Delicioase!
la 06.07.2018, 10:10
bune bune
la 06.07.2018, 12:30
Minunate!
la 06.07.2018, 19:42
Ooo, ce bune or fi!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking