Placintele cu vita si ghimbir

Postat de alinutza1983 in Vita
28 Dec 2011 | 3965 vizualizari
Placintele cu vita si ghimbir

Pentru aceste placintele m-am inpirat dintr-o carte a colectiei de la Adevarul ( Delicii in bucatarie), si acolo apareau sub denumirea de samosas..dar mi s-a parut cam pretentioasa exprimarea, asa ca am preferat sa le denumesc simplu placintele!

Ingrediente

  • 1 kg aluat pentru paine ( am cumparat de la brutarie, dar puteti face si acasa , fiecare dupa gust)
  • 1 kg carne vita
  • 1 radacina ghimbir
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cepe marisoare
  • 1 lingura garam masala
  • 1 lingura praf de curry
  • 1 ou
  • faina
  • ulei ( pentru prajit )
  • sare
  • sos : la alegere ( eu am folosit un sos cumparat, si anume Mushrooms Oyster Sauce, de la Mega Image)

Mod de preparare

1.Tocam marunt ghimbirul si usturoiul, apoi le amestecam cu carnea tocata matunt si ceapa taiata fasii subtiri.Incorporam garam masala,praful de curry si le final, le prajim intr-o tigaie cu fundul gros, fara grasime, la foc mic, timp de 30 minute, amestecand cand si cand, ca sa nu formeze cocoloase.

2. Pe foaia de aluat intinsa pe o planseta presarata cu faina vom taia fasii de cca 10 cm. Acestea vor fi pliate si lipite pe margine, astfel incat sa obtinem niste pungute triunghilare. trebuie insa ca mai intai sa punem pe mijlocul patratului cate-o lingura de carne calduta, apoi ungem marginile pungutelor cu ou si le lipim.

3. Placintelele se pun in baie de ulei fierbinte si le prajim pe rand, pana devin aurii! Se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga, apoi se sareaza dupa gust.

Se servesc caldute, alaturi de un sos , la alegere.Gustoase tare si satioase! ( noi am mancat si a doua zi. la micul dejun, alaturi de un pahar de sana; merg reincalizte la microunde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu vita si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei si carne tocata

Postat de Criss

Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei si carne tocata

Mod de preparare: Mai intai pregatim aluatul fraged. Intr-un bol, punem faina, sarea, oul batut si cele 50 g unt topit . Adaugam treptat apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat omogen,...

Citeste continuarea

"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Postat de Mihaela11_jo

"Sambusek" cu carne-specific arabesti

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2011, 13:49
mmmm...as gusta si eu!!!!
la 28.12.2011, 14:18
Delicioase si apwtisante!
Sarbatori Fericite!
la 28.12.2011, 14:40
Multumesc bucatararilor! Sarbatori fericite tuturor!
la 28.12.2011, 14:44
Si tie Alinutza draga
la 28.12.2011, 14:59
bune bune

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking