Platica crocanta

Postat de mihaelar63 in Peste
18 Ian 2013 | 14621 vizualizari
Platica  crocanta

Imi doream sa mananc un peste prajit crocant . Urmarind emisiunea "Tara pestelui" de pe Paprika am gasit solutia. Acum nu trebuie sa va mai sperie o platica mai micuta cu oase multe si subtiri. Eu ador platica care este "sora" de apa dulce a doradei, are cea mai dulce si delicioasa carne dintre toti suratii ei .

Ingrediente

  • 1 platica
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • boia
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru decor

Mod de preparare

Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta .

Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate  pe oase si apasati bine pana simtiti ca le frangeti. Acest procedeu se preteaza la platicile mici cu oase subtiri .

Stropiti pestele cu zeama de lamaie, sarati, piparati si dati prin faina alba de grau .

Prajiti in mult  ulei incins. Serviti  minunata platica crocanta si aurie  cu lamaie si legume proaspete. Bineinteles pentru doritori si cu un mujdei bun 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica crocanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

File de novac cu legume

Postat de panacris

File de novac cu legume

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de...

Citeste continuarea

Pateu de butterfish afumat

Postat de RuxyRux

Pateu de butterfish afumat

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2013, 00:20
Imi place mult , super gustos arata
la 18.01.2013, 00:24
cred ca e tare bun
la 18.01.2013, 00:25
Uimitor de simplu de preparat dar platica areun gust foarte dulce , si asa prajit crocant - extra !!!
la 18.01.2013, 06:11
Daaaa, buna rau!
la 18.01.2013, 07:13
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking