Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie

Postat de mihaelar63 in Peste
30 Noi 2011 | 5785 vizualizari
Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie

Am mai avut o platica , dar mai mica si m-am gandit sa o prepar altfel decat prima . Inspiratie partiala de pe retete frantuzesti .

Ingrediente

  • 1 platica [ 1 kg ]
  • sare
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1 lingurita  legume deshidratate
  • 1 lingurita usturoi razuit
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar cu vin roze
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 rosii
  • cateva masline

Mod de preparare

Curatati , spalati , sarati  si crestati platica pe laterale cu un cutit bine ascutit.

Ungeti pestele cu usturoi , ghimbir . Presarati deasupra legumele deshidratate .

Intr-o tigaie neaderenta puneti ulei . platica , rosiile taiate  jumatati pe laterale . Turnati vinul , stropiti cu ulei , presarati patrunjelul tocat .

Inabusiti sub capac 10 min . Este gata cand vinul s-a evaporat si incepe sa prinda crusta .

Scoateti rosiile separat pe o farfurie si platica o rasturnati pe un platou.

Decorati cu rosiile inabusite si masline negre .

Deasupra veti avea o crusta gustoasa iar dedesupt peste suculent !!!

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu rosii si ghimbir -la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de peste cu dovlecel

Postat de Ksenya

Tocana de peste cu dovlecel

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim...

Citeste continuarea

Icre de hering

Postat de MotanLaOale

Icre de hering

Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2011, 23:34
bun bun
la 30.11.2011, 23:34
la 01.12.2011, 10:35
la 01.12.2011, 10:44
la 01.12.2011, 11:13
wawwwwwwwww

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking