Platica cu piper si ierburi - la tigaie

Postat de mihaelar63 in Peste
30 Noi 2011 | 8812 vizualizari
Platica cu piper si ierburi - la tigaie

Azi e zi de peste . Am gatit platica care are o carne delicioasa si usoara .este un peste mai aplatizat aproape ca un disc, semanand la aspect cu dorada .Pentru reteta m-am inspirat partial de pe un site culinar frantuzesc. Este amuzanta denumirea latineasca - Abramis brama!!!

Ingrediente

  • 1 platica [1.5 kg ]
  • cimbru uscat ,
  • rozmarin uscat
  • sare 
  • piper mozaic
  • zeama lamaie
  • ulei masline
  • 1 pahar cu  vin alb sec
  • ardei
  • patrunjel
  • ridiche rosie

Mod de preparare

Platica curatata  , increstata pe laterale  si spalata se  sareaza , se unge cu ulei , zeama de lamaie si se presara cu rozmarin , cimbru si piper .Lasati la marinat minimum 1 ora.

Incalziti o tigaie de teflon , puneti putin ulei . Cand tigaie e incinsa se pune platica + paharul cu vin .

Acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse [ 10 min ] pana vinul a scazut.

Inlocuiti capacul cu un platou si rasturnati cu grija .

Decorati cu rondele de ardei , ridiche si patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu piper si ierburi - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftele cu ton

Postat de rocsi_1612

Chiftele cu ton

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...

Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2011, 22:48
Pesteeeeee bun bun
la 30.11.2011, 23:33
pfff cei aiciiii
la 30.11.2011, 23:34
la 01.12.2011, 09:41
superrr bine arata!!!
la 01.12.2011, 10:44

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking