Ingrediente
- 1 platica [1.5 kg ]
- cimbru uscat ,
- rozmarin uscat
- sare
- piper mozaic
- zeama lamaie
- ulei masline
- 1 pahar cu vin alb sec
- ardei
- patrunjel
- ridiche rosie
Mod de preparare
Platica curatata , increstata pe laterale si spalata se sareaza , se unge cu ulei , zeama de lamaie si se presara cu rozmarin , cimbru si piper .Lasati la marinat minimum 1 ora.
Incalziti o tigaie de teflon , puneti putin ulei . Cand tigaie e incinsa se pune platica + paharul cu vin .
Acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse [ 10 min ] pana vinul a scazut.
Inlocuiti capacul cu un platou si rasturnati cu grija .
Decorati cu rondele de ardei , ridiche si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu piper si ierburi - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|