Ingrediente
- 500 g pipote de curcan
- 2-3 catei de usturoi
- ulei pentru prajit
- sare
- piper macinat
- Pentru garnitura
- 10 cartofi mai mici(am folosit mai mici ca sa pot sa-i fierb intregi...da mai bine in farfurie si in ...poza.....hahaha.....ma rog,asa zic eu)
- ulei de masline
- sare
- cascaval ras
- ierburi de provence
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pipotele se curata, se spala si apoi se lasa sa se scurga bine. Le condimentam simplu cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pipotele adaugam putina apa (circa 1/2 pahar), usturoiul pisat si lasam sa fiarba in amestecul de apa cu ulei pana cand apa se evapora, apoi lasam la prajit in ulei pana cand acestea sunt frumos rumenite. Scoatem pipotele si le asezam pe platou. Asta-i tot cu pipotele.
In timp ce pipotele sunt pe foc ne ocupam si de cartofi. Deci.....spalam cartofii, ii curatam si asa cum am mai spus, eu i-am lasat intregi. Punem cartofii intr-un vas, acoperim cu apa, adaugam putina sare si cateva picaturi de ulei si lasam sa fiarba. Cand sunt gata fierti scoatem cartofii din apa si ii asezam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas ) pe care l-am uns cu ulei de masline. Presaram sare, ierburi de provence si radem cascaval din abundenta peste cartofi. Dam la cuptor si lasam pana cand cascavalul se topeste iar cartofii prind o culoare galben-aurie....mmm...ce buni sunt!!!
Deci.....concluzionam.....servim pipotelele alaturi de cartofii aurii asezonand cu patrunjel verde
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (64)
|