Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta

Postat de Corina33 in Peste
29 Aug 2010 | 14598 vizualizari
Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta

Aceasta mancare a fost facuta de Cristi, deci n-am nici un merit decat ca....... am pozat.....a, da, si am facut sosul:)

Ingrediente

  • 4-5 bucati de platica
  • 2-3 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 5 linguri de smantana
  • 300 g faina de malai
  • sare, piper macinat
  • cateva felii de lamaie

Mod de preparare

Se curata pestele si se spala, se cresteaza pe ambele parti cu un cutit ascutit, apoi se condimenteaza cu sare si piper. 

Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca bine cu un praf de sare si uleiul de masline pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. Se da la frigider.

Se pun la fiert 1 litru de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga faina de malai in ploaie invartind cu telul. Se fierbe cca. 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se pune uleiul la incins in tigaie. Intr-o farfurie se pune faina. Se da pestele prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana e rumenit. Se scoate pe un servet de hartie.

Se orneaza cu felii de lamaie si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată rapidă de paste

Postat de ela2015

Salată rapidă de paste

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (într-o oală, punem o cantitate suficientă de apă şi o dăm la foc  mediu; când apa a început să fiarbă...

Citeste continuarea

Crap oriental

Postat de Ina

Crap oriental

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2010, 20:17
Prima portie e a lui Medi!
la 29.08.2010, 20:18
Cine mai doreste, cine mai pofteste?
la 29.08.2010, 20:45
si a doua a mea5f aduc mujdei eu?
la 29.08.2010, 20:50
Si a doua a ta, bineinteles!
la 29.08.2010, 20:52
Pai daca tot ai intrebat cine mai doreste...sunt si eu pe-aici.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking