Pleurotus cu praz si paste - de post

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
25 Feb 2010 | 9063 vizualizari
Pleurotus cu praz si paste - de post

cum nu concep sa n-ascult de sfaturile ,, maestrului'' meu -jamie oliver m-am conformat . adica o mancare de ciuperci iese buna cand contine cat mai multe soiuri , deci am adugat si champinion si ciuperci brune .

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci [ majoritatea pleurotis + champignon + brune ]
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 gr ulei
  • codite de praz 
  •  400 gr paste fainoase din grau dur  [ am pus pipe  rigate ]

Mod de preparare

  1. ciupercile se spala si se scurg, legumele se curata si se spala .
  2. intr-o oala cu apa clocotita si sare se fierb pastele fainoase dupa instructiunile de pe pachet . eu prefer sa le fierb mai putin , sa opresc fierberea si sa le las sa seinfoie inca 5 min in apa fierbinte .scurgeti pastele intr-o sita .
  3. se feliaza ciupercile si inabuse in ulei impreuna cu sarea, usturoi taiat felii si busuioc.
  4. cand ciupercile sunt ,, facute '' se adauga prazul si kapia taiate rondele , se mai prajesc 2-3 min .
  5. puneti piper ,zeama lamaie  si sare daca mai este necesar.
  6. serviti pastele cu ciuperci pe deasupra , calde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu praz si paste - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata Umplutura: Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le...

Citeste continuarea

Hummus cu leurda

Postat de merisor67

Hummus cu leurda

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori. Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 02:19
recuperezi?
la 25.02.2010, 09:56
Ce bun tre sa fie...
la 25.02.2010, 10:34
la 25.02.2010, 12:10
Bine ai venit , straine ! Ti-ai schimbat si avatarul, te-ai gandit ca vine primavara si sa o intampini asa cum trebuie. Cred ca mancarea ta este foarte buna Tot ce este cu ciuperci este foarte bun ( pentru mine ).
la 25.02.2010, 12:28
bunica cand vine primavara???? ar fii cazul ca nu mai pot

mihaela...trebuie sa fie foarte gustos chiar ieri ma gandeam la tine ce mai faci /gatesti ca nu te-am mai vazut zilnic aici.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking