Pogacele cu jumari

Postat de lacrimioara in Aperitive / Garnituri
8 Mar 2011 | 5531 vizualizari
Pogacele cu jumari

La multi ani fetelor de 8 martie multa fericire si tot ce va doriti sa se implineasca,daca toata lumea a facut de ziua noastra a femeilor prajitura sau tort eu am facut ceva sarat ca acum 2 zile am avut praji si prea multa nu e buna pentru silueta

Ingrediente

  • 500 grame faina,
  • 80 grame untura,
  • 1 galbenus de ou,
  • 25 grame de drojdie,
  • 1 pahar cu smantana,
  • 50 ml lapte.
  • Umplutura:
  • 250 jumari,
  • sare,
  • piper,
  • chimen.
  • 1ou pt uns deasupra.

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura,smantana, o lingurita sare, galbenusul, drojdia dospita in lapte. Framantam pana devine un aluat elastic, daca e nevoie  se mai adauga cateva linguri de lapte, sa nu iasa prea tare aluatul. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Jumarile se dau prin masina de tocat carne sau robot, se faramiteaza impreuna cu chimen si piper dupa gust. Dupa ce aluatul a dospit il luam si il intindem si adaugam o cantitate de umplutura, adica jumari si intindem pe toata suprafata. Rulam si lasam cam 20 minute sa stea dupa care facem si a doua oara si a treia  adica de trei ori. Tot asa puneti o cantitate de umputura incat sa va ajunga de 3 ori.

Dupa ce am terminat cu asta intindem din nou  o foaie mai groasa si taiem cu paharul sau cu ce vrem, eu am taiat cu paharul, le punem in tava. Le mai lasam sa stea 15 minute pana se incalzeste cuptorul, dupa care le ungem cu un ou batut si presaram chimen si sare. Le bagam la cuptor 20-25 minute pana se rumenesc. Mie imi plac reci si cred ca asa sunt mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 23:30
LA MULTI ANI FETELOR
la 09.03.2011, 00:23
La multi ani si tie!
la 09.03.2011, 08:53
La multi ani, bun
la 09.03.2011, 09:18
am tot zis ca fac si eu ca jumeri am la multi ani!!
la 09.03.2011, 17:42
bune bune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking