Ingrediente
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 2 lg untura rece
- 200 ml lapte caldut
- 1 lg zahar
- 1 lg sare
- Pentru pasta de jumari
- 250g jumari+2 lg untura tare
Mod de preparare
-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen
-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul
-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc
-dupa ce s-au racit se baga in robotul de bucatarie sa se marunteasca ,se amesteca cu 2 lg untura tare ,(se pot trece prin masina de tocat carne.) -dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde pe masa uleiata in foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 8 mm si se unge cu compozitia de jumari
-se executa urmatoarea impaturire:vezi foto=>
-se infoliaza si se da la rece pentru 30 min -se efectueaza aceasta impaturire de inca 2 ori
-se intinde o foaie groasa de 7-8 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar,se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei pana cresc putin,se ung cu ou
-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos cam 20 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|