Ingrediente
- avem nevoie de:
- 600 g faina
- 400 g jumari de porc macinate
- 3 lingurite de sare
- 1 lingurita de piper
- 3 galbenusuri
- 300 ml smantana
- 25 g drojdie
- 100 ml lapte caldut
- 1 ou pentru uns
- chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in laptele caldut, adaugam o mana de faina si lasam sa dospeasca 10 minute. Se freaca cu mana faina si jumerele, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. Se framanta bine si se lasa aluatul la crescut 1ora...Nu va creste mult ca la alte aluaturi cu drojdie. Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie de aluat de 5mm si se pliaza in trei de doua ori.
Se lasa 15 minute sa se odihneasca si se intinde din nou aluatul in foaie de 1 cm grosime. Facem crestaturi cu ajutorul cutitului si decupam cu forma data sau cu un paharut dat prin faina. Se aseza pogacelele in tava pregatita, se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se ung cu ou batut, presaram chimion. Se coc in cuptorul incalzit pentru 20 minute la 200 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|