Pogacele cu jumari

Postat de ala_oancea in Aperitive / Garnituri
29 Ian 2010 | 8681 vizualizari
Pogacele cu jumari

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr jumari macinate
  • sare, piper, chimen macinat

Mod de preparare

Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat, dupa care se impacheteaza. Se intinde inca de doua ori si se procedeaza la fel.

La final se intinde o foaie de grosimea unui deget si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul ramas, amestecat cu 1 lingura de lapte. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc aprox 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Pogacele cu jumari si leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu jumari si leurda

Intr-un pahar dizolvam drojdia cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 50 ml apa calduta. Intr-un bol cernem faina o amestecam cu sarea,facem o adancitura adaugam jumerile ,ouale batute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2010, 20:54
ce bine arata......as manca un castron plin si as bea si o bere....fara alcool....
la 29.01.2010, 21:06
Un aperitiv foarte bun ! Ai dreptate madi_marin cu o bere alaturi merge la fix
la 29.01.2010, 23:20
chiar asa
la 29.01.2010, 23:21
ala ce contine garantul ? eu nu am vazut asa ceva . multam de reteta !!!
la 30.01.2010, 12:29
arata bine cum le-ai facut asa rotunde, eu imi amintesc cand eram mica tare aveam o vecina care facea asa ceva, cu jumari, ca un aluat de foietaj cu foarte multe straturi crescut asa....ne aducea si noua de fiecare data cand facea o cutie mare plina (ce vremuri)....imi placeau, nu am mai mancat asa ceva de 20 de ani si mai bine

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking