Porc, ananas, orez şi ciuperci

Postat de Ade200 in Porc
27 Mai 2012 | 3062 vizualizari
Porc, ananas, orez şi ciuperci

Încercaţi o variantă orientală gustoasă!

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 cutie de ananas
  • putin ardei roşu
  • 1 ardei iute(facultativ)
  • pudră de roşcove(facultativ)
  • curry sau pudră de Colombo
  • orez Basmati
  • ulei
  • sos de soia
  • ciuperci champignons

Mod de preparare

Taie bucăţi mici carnea şi o prăjeşte în ulei. Adaugă ceapa felii subţiri şi ardeiul şi mai căleşte 15 minute.
Adaugă curry dupa gust(1 linguriţă pâna la 3 linguri), amestecă bine. Adaugă sucul din ananas si un pahar de apă şi mai fierbe cam 1 oră acoperit. Verifica să nu se prindă şi dacă e carnea făcută. Adaugş sos de soia şi ananasul bucăţele. Vezi dacă mai trebuie sare şi serveşte cu orez fiert, cu ciuperci, murături sau salată verde.
Am făcut rost de pudră de roşcove de la un magazin bio că eram curioasă cum este şi am adaugat puţin. E un gust asemănator cu cacaua.
Eu am făcut ciuperci astfel: am tăiat ciupercile champignons felii(cu codiţe cu tot), le-am pus în tigaie cu 1 lingură de apă pentru ca apoi îşi lasă ele apă. După ce apa a scăzut, am pus cam 50 g de unt si puţin ulei şi le-am prăjit. Spre sfârşit am pus sos de soia şi 1 linguriţă de lichior care i-au dat un gust grozav, fin de tot. Puteţi pune coniac dacă nu aveţi lichior. Am potrivit de sare şi piper.Am pus şi niste smântână si gata! De-li-cioa-se!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc, ananas, orez şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu varza acra

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza acra

Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare. Se scoate frunzele de pe capatana. Fiecare...

Citeste continuarea

Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

Postat de merisor67

Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar  lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2012, 14:12
la 27.05.2012, 15:12
bun
la 27.05.2012, 16:32
bbbuuuun
la 27.05.2012, 20:01
la 28.05.2012, 23:47

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking