Porc cu lămâie

Postat de ionix in Porc
20 Noi 2010 | 7482 vizualizari
Porc cu lămâie

a fost pe placul sotului... a spus ca lamaia i-a dat o aroma deosebita :p

Ingrediente

  • circa 700-800 g ceafa de porc
  • doua bete de cimbru
  • o ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml apa
  • sare, piper
  • o lamaie

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se taie felii mai groase. O asezam intr-un vas yena, piperam si punem sare. Ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute le punem peste carne.

Cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, sa fie cam de aceeasi dimensiune, si se aseaza pe langa carne. Se pune sare si piper. 

Amestecam apa cu zeama de la lamaie si turnam peste carne iar deasupra punem betele de cimbru.

Se da la cuptor la foc mic pana cand carnea se patrunde. Dupa aceea dam la foc mediu pana se rumeneste carnea frumos. Inainte de 5 minute de a scoate carnea din cuptor, punem coaja de lamaie si dam iar la cuptor.

Se serveste calda alaturi de mamaliguta si mujdei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tocana de rosii cu carne de porc

Postat de mirela0911

Tocana de rosii cu carne de porc

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste...

Citeste continuarea

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita  si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 23:12
o bunatate, dar dupa regim, nu acum!!!
la 20.11.2010, 23:13
@Raluxas... cunosc sentimentul mersic si pt furci
la 20.11.2010, 23:16
la 20.11.2010, 23:17
chiar imi era pofta.
la 20.11.2010, 23:18
@Ligia si Onuta... multumesc pt vizita

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking