Purcelus cu lamaie si mere

Postat de laughylau in Porc
8 Noi 2011 | 3457 vizualizari
Purcelus cu lamaie si mere

Carnea e de porc adult, dar datorita faptului ca si-a sacrificat viata, pielea si muschiul, l-am diminutivat ca si 'purcelus' pentru ca e tot ce mai pot face pentru el, saracul. O alta reteta care are nevoie de 4 lamai

Ingrediente

  • 1,2 kg carne macra porc
  • 4 lamai
  • 10 mere
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin alb, sec
  • piper alb

Mod de preparare

Carnea de taie felii de 1 cm grosime. Lamaile se storc. Vinul se amesteca cu piperul, 3/4 din sucul lamailor, 4 mere rase + cojile lor, sare. Se amesteca cu carnea de porc si se lasa 4 ore la frigider.

Celelalte 6 mere se vor taia in doua, li se vor scoate semintele si apoi fiecare jumatate se taie in 4. Se pun intr-o oala cu 80 ml apa si sucul de lamaie ramas si se lasa la foc mic, acoperite, sa fiarba 15 minute.

Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius. Intr-o tava unsa cu cei 50 ml de ulei se aseaza frumos aliniate bucatile de carne si se toarna marinada. O ora si 20 minute se vor coace frumos. Se intorc de vreo 2,3 ori bucatile de carne in timpul in care stau in cuptor.

Bucatile de carne se servesc cu merele gatite si eventual cu un piure de cartofi simplu, doar cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus cu lamaie si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Postat de merisor67

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...

Citeste continuarea

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Postat de Constelatialeu

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2011, 10:21
bun bun
la 08.11.2011, 10:30
foarte bun!
la 08.11.2011, 13:41
Da ce bine arata !
la 08.11.2011, 14:26
ce bun o fi
la 08.11.2011, 15:52
mmmm

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking