Ingrediente
- 400 gr muschi de porc
- 6 catei de usturoi, curatati
- sare si piper
- 1 lingura unt
- 1 ceapa, curatata si tocata mare
- 1 morcov, curatat si tocat mare
- 2 lingurite frunze de rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 500 ml lapte
- 1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece
- patrunjel tocat, pentru décor
Mod de preparare
Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel de usturoi.Pune carnea la rece si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.Apoi freaca carnea cu sare si piper.Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.
Topeste untul intr-o tigaie si prajeste carnea pana se rumeneste usor pe toate partile.Adauga ceapa, morcovii, rozmarinul, foaia de dafin si laptele.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Transfera amestecul intr-un vas termorezistent si da totul la cuptor 2h, pana legumele si carnea se vor inmuia, intorcand carnea cel putin o data.
Scoate carnea din vas, infasoara-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda, si pune-o deoparte.Strecoara lichidul din vas, amesteca-l cu amidonul cu apa si pune-l la fiert intr-o cratita pana se va ingrosa.
Asezoneaza sosul dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (0)
|