Porc cu scortisoara si menta

Postat de papabundetot in Porc
2 Aug 2014 | 3123 vizualizari
Porc cu scortisoara si menta

Evident daca e weekend, la prima ora eu sunt la piata, lucru ce ma relaxeaza foarte tare dar ma si ajuta pentru ca acolo imi vin multe idei de preparate, unele se concretizeaza, altele nu, dar cate sa faci pana la urma intr-un weekend? :) Pentru ca tarabele sunt pline de legume in perioada asta dar si pentru ca eu ador dovleceii dar si fasolea verde, nu mi-a luat foarte mult timp sa creionez meniul de astazi. :)

Ingrediente

  •  5-6 felii pulpa de porc
  • 2 lingurite scortisoara curry praf
  • sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 4 crengute ( cu frunze) de menta
  • 1 lingura de unt ulei
  • ardei iute
  • 3 dovlecei
  • sare
  • nucsoara
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii.

Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform.

Dovleceii i-am taiat felii cu tot cu coaja (daca nu va place ii puteti curata), am presarat peste ei sare si nucsoara si i-am lasat si pe ei o jumatate de ora sa prinda gust, apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde pe fiecare parte.

Fasolea verde am pus-o in apa cu sare la oparit (din pacate a mea a fost cam batrana si a trebuit sa o fierb ceva mai mult), apoi am scurs-o si am pus-o intr-o tigaie in care am pus unt si usturoi tocat, am lasat fasolea in unt cu usturoi 1 minut, intorcand-o mereu astfel incat toate pastaile sa fie atinse de unt si aroma de usturoi.

Carnea marinata am pus-o intr-o cratita cu unt, o jumatate de ardei iute taiat felii, putin ulei, crengutele de menta si am dat-o la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit frumos.

Simplu dar bun si sper sa faceti si voi .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu scortisoara si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kofta Kebabs

Postat de mihaelar63

Kofta Kebabs

Amestecati toate ingredientele mai putin susanul . Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore] Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite. In...

Citeste continuarea

Inima de porc si orez cu fasole rosie

Postat de papabundetot

Inima de porc si orez cu fasole rosie

Am spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2014, 20:03
O combinaţie sănătoasă şi gustoasă.
la 02.08.2014, 20:05
super
la 02.08.2014, 20:09
Foarte interesant
la 02.08.2014, 20:09
Porcul da....scortisoara si menta,nu stiu ce sa zic..
la 02.08.2014, 20:40
interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking