Ingrediente
- 5-6 felii pulpa de porc
- 2 lingurite scortisoara curry praf
- sos de soia
- 1 catel de usturoi
- 4 crengute ( cu frunze) de menta
- 1 lingura de unt ulei
- ardei iute
- 3 dovlecei
- sare
- nucsoara
- 1/2 kg fasole verde
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
Mod de preparare
Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii.
Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform.
Dovleceii i-am taiat felii cu tot cu coaja (daca nu va place ii puteti curata), am presarat peste ei sare si nucsoara si i-am lasat si pe ei o jumatate de ora sa prinda gust, apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde pe fiecare parte.
Fasolea verde am pus-o in apa cu sare la oparit (din pacate a mea a fost cam batrana si a trebuit sa o fierb ceva mai mult), apoi am scurs-o si am pus-o intr-o tigaie in care am pus unt si usturoi tocat, am lasat fasolea in unt cu usturoi 1 minut, intorcand-o mereu astfel incat toate pastaile sa fie atinse de unt si aroma de usturoi.
Carnea marinata am pus-o intr-o cratita cu unt, o jumatate de ardei iute taiat felii, putin ulei, crengutele de menta si am dat-o la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit frumos.
Simplu dar bun si sper sa faceti si voi .
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu scortisoara si menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|