Ingrediente
- Am folosit:
- 8 felii pulpa de porc
- 250 gr ciuperci
- 1 kg cartofi
- paprika afumata iute
- sos soia,
- apa de flori de portocal
- chimen macinat,
- ulei de masline
- putin cascaval,
- praz pentru decor
Mod de preparare
Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.
Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari,apoi i-am pus intr-o cratita cu ulei de masline,paprika afumata iute,chimen macinat,sare si i-am dat si pe ei la cuptor. Am pus deasupra cratitei o bucata de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa bine si am lasat cartofii aproximativ 30 minute in cuptor.Am scos apoi hartia de copi si i-am mai lasat 10 minute sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce si friptura s-a patruns,am pus pe fiecare felie cate o bucatica de cascaval si am mai lasat-o la cuptor cat sa se topeasca cascavalul,apoi am oprit focul si am decorat farfuria cu praz proaspat taiat fidelute.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|