Ingrediente
- 1 kg ceafa porc
- suc de rosii
- rosii in bulion cu busuioc
- usturoi
- ulei
- condimente (cimbru, busuioc, boia, piper, condimente ptr carne de porc.)
- sare
- delicat
Mod de preparare
Carne se taie bucati, se condimenteaza si se lasa cateva ore sa-si ia aromele. Se pun bucatile intr-o tava in care ati pus putin ulei si apa. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30 min, apoi bucatile se intorc, si se mai lasa 15 min.
Intre timp se pregateste sosul: se piseaza usturoiul in rosiile pasate si se mai adauga un pic de sare. Daca este mai gros, se subtiaza cu apa.
Sosul se adauga peste carnea de la cuptor. Se mai lasa 30-40 min, la foc mic, intorcandu-se bucatile de carne.
Noi am servit cu o garnitura de piure de cartofi si ardei copti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la tava in sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|