Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Ceapa o curatam si o tocam marunt
Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.
Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.
Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.
In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.
Intr-o tigaie topim untul , apoi la foc potrivit prajim cele patru portofele , pe ambele parti , pina se rumenesc bine.
Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.
Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.
Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.
Pofta mare !