Portofele cu branza in sos de smantana cu capere

Postat de Sidy in Porc
14 Oct 2012 | 2944 vizualizari
Portofele cu branza in sos de smantana cu capere

Portofelele sunt niste fleici impanate, gata sa cuprinda branza cu verdeata si ceapa intr-o simfonie a aromelor si scaldate in minunatul sos cu vin , smantana si capere. Visul oricui( portofelele), chiar daca este vorba de mancare cu gust bun si aroma fina.

Ingrediente

  • 600 g nuca de porc ( pulpa)
  • 150 g branza impletita( sau telemea)
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • marar si patrunjel verde
  • 50 g capere
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • boia
  • piper

Mod de preparare

Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.

Ceapa o curatam si o tocam marunt

Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.

Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.

Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.

In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.

Intr-o tigaie topim untul , apoi la foc potrivit prajim cele patru portofele , pe ambele parti , pina se rumenesc bine.

Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.

Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.

Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu branza in sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

Postat de reisnaor_2006

Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

      Carnea am impartit-o in trei bucati fiecare.Intr-o tava am pus fiecare bucata sarata si piperata,am stropit cu ulei de masline,vin si am turnat cana de apa.Tava am...

Citeste continuarea

Friptura de porc usturoiata

Postat de mirela0911

Friptura de porc usturoiata

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta. Se unge o tava cu ulei. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2012, 17:44
Faci niste preparate tare gustoase
la 14.10.2012, 18:15
imi place
la 14.10.2012, 18:21
la 14.10.2012, 19:53
Ce tentant arata
la 14.10.2012, 19:59
place

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking