Porumbei cu orez si bureti de padure

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
4 Dec 2012 | 4672 vizualizari
Porumbei cu orez si bureti de padure

se poate face cu orice tip de pasare...

Ingrediente

  • 2 porumbei (de casa)
  • 1 ceapa, usturoi
  • ulei de masline
  • ardei gras
  • o bucata de bacon si una d ecarnat
  • pasta de rosii , pasta de paprika
  • sare, piper, piri-piri
  • 1 pahar de vin
  • orez (la 4 persoane masuram 8 maini de orez potrivite)
  • bureti de padure

Mod de preparare

- Portionam porumbeii ; tocam marunt ceapa si o calim cu cativa catei de usturoi pisati in ulei de masline. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete marunte (doar pentru gust), apoi baconul si carnatul la fel - doar o bucata mica, cat sa dea savoare. Adaugam carnea si apoi pasta de rosii si de ardei si turnam vin peste. Adaugam si apa cat e nevoie. Se fierbe bine sub capac pana carnea devine frageda. Avem grija sa mai adaugam apa sau supa de pui la sos. 

- Cand carnea e fiarta adaugam buretii de padure. Eu buretii i-am fiert initial in apa si i-am taiat si congelat. Lasam sa mai fiarba impreuna cca 10 minute, apoi adaugam orezul. Atentie sa fie suficient sos in cratita pentru a se forma pilaful. Lasam sa fiarba sub capac pana orezul e fiert (15 minute)

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei cu orez si bureti de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu sos la cuptor

Postat de caroline

Chiftelute cu sos la cuptor

Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor. Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca...

Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 11:49
Interesantă combinaţia. Porumbei am mâncat deseori în copilărie, daî înaceastă combinaţie nu.
la 04.12.2012, 11:54
garantez ca e ff bun. Si orezul aadaugat in sosul de la tocanite e mult mai savuros decat facut separat.
la 04.12.2012, 11:57
vin si eu sa pap..ca nu stiu ce gust are
la 04.12.2012, 12:01
Nu am mancat niciodata porumbei,dar am auzit ca au un gust dulceag
la 04.12.2012, 12:04
sunt cma ca si puii de casa..dar mai fragezi. Mie imi plac ff mult. Sunt foarte buni facuti la fel dar cu mazare in loc de bureti.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking