Tocanita de pui cu bureti de padure

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
30 Iul 2014 | 9530 vizualizari
Tocanita de pui cu bureti de padure

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri pasta de legume
  • 5 catei de usturoi
  • 400 gr bureti de padure
  • sare, piper, 1 lingura pasta de paprika
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline

Mod de preparare

 Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta).

 Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a devenit sticloasa adaugam pasta de legume (vezi reteta la categoria sosuri)  si 2 catei de usturoi pisat. Adaugam bucatile de carne. Le lasma putin sa se prajeasca pe toate partile si turnam marinata peste ele. Apoi adaugam putina pasta de rosii, punem sare si piper daca mai trebuie si turnam apa fierbinte. Lasam sa fiarba sub capac pana carnea se fragezeste. Eu am avut pui de casa asa ca l-am gatit cca 1,5ore. Inainte sa fie gata adaugam buretii de padure spalati in prealabil si opariti 5 minute in apa clocotita. Lasam sa mai fiarba impreuna cca 15 minute. La final mai zdrobin 2 catei de usturoi peste sos si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu bureti de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de mihaelar63

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...

Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de Geanina87

Ardei umpluti

Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta. Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 11:54
Merge cu mămăligă, nu?
la 30.07.2014, 12:00
Merge de minune, un deliciu!
la 30.07.2014, 12:13
ce buna ar fi
la 30.07.2014, 12:14
daaa..sa stii ca trebuie sa fie tare bun cu mamaliga
la 30.07.2014, 12:19
asta chiar imi place..

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking