Potarniche la ceaun

Postat de misha71 in Mancaruri cu carne
4 Iul 2010 | 18341 vizualizari
Potarniche la ceaun

......felul 2 dupa ciorba de fazan :D (scuze, poza e cam nereusita)

Ingrediente

  • 2 potarnichi
  • 2 cepe mai marisoare
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 70-80 ml sos Worcester
  • sare, piper, patrunjel, cimbru, 1/2 lingurita salvie taiata marunt, 3-4 frunze de menta proaspata
  • daca va place mai picant (eu asa l-am facut) adaugati 2 linguri de sos mexican gata preparat sau un amestec din pasta de tomate, piper (daca se poate macinat proaspat), sare, 1 lingurita zahar, ardei iute si putin otet
  • daca va place mai dulce adaugati amestecul de mai sus, insa fara ardei iute
  • Marinata:
  • sos din: 1 lingura mustar, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi pisati, salvie, 1 pahar vin rosu, 4-5 foi de dafin, boabe de ienibahar.

Mod de preparare

Am tinut carnea la marinat de seara pana dimineata la frigider, dupa care am spalat-o putin, am pus-o in ceaun, am acoperit-o cu apa, am turnat 100 ml ulei si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 90 minute, completand din cand in cand cu apa.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul pisat.

La final am adaugat 2 linguri din sosul mexican (daca nu vreti asa de picant folositi varianta B), sarea, piperul, verdeturile tocate marunt (patrunjel, cimbru, salvia si menta), sosul Worcester, am mai lasat 2-3 minute la foc mare si GATA!

De lene n-am facut mamaliguta, dar asa ar fi mers una........

 


pt. bucataras (ca nu stiu altfel cum sa trimit mesaj :D): se poate adauga si categoria VANAT?

Daca ti-a placut reteta noastra "Potarniche la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluți gătiți în vasul Zepter!

Postat de panacris

Ardei umpluți gătiți în vasul Zepter!

 Cu această rețetă vă aduc la cunoștință beneficiile consumului de ardei gras! Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele...

Citeste continuarea

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

Postat de merisor67

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 22:01
gata, am sosit la portie
la 04.07.2010, 22:02
parca-s picioare de broasca, mai Cu categoria vanat, decide bucataras. Poti pune la carne, e mai simplu
la 04.07.2010, 22:11
hai ca la broaste nu m-am gandit desi cam am averse locale in gura numai gandindu-ma la ele daca n-a crescut potarnichea asta mai mult, ce sa-i fac? a crescut si ea saraca, dar minus 25%
la 04.07.2010, 22:12
Ce tare esti Ina.parca-s picioare de broasca,ha ha Am lasat furculitele,si vreu si eu un picior.
la 04.07.2010, 22:17

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking