Ingrediente
- 2 potarnichi
- 2 cepe mai marisoare
- 2 capatani de usturoi
- 100 ml ulei
- 70-80 ml sos Worcester
- sare, piper, patrunjel, cimbru, 1/2 lingurita salvie taiata marunt, 3-4 frunze de menta proaspata
- daca va place mai picant (eu asa l-am facut) adaugati 2 linguri de sos mexican gata preparat sau un amestec din pasta de tomate, piper (daca se poate macinat proaspat), sare, 1 lingurita zahar, ardei iute si putin otet
- daca va place mai dulce adaugati amestecul de mai sus, insa fara ardei iute
- Marinata:
- sos din: 1 lingura mustar, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi pisati, salvie, 1 pahar vin rosu, 4-5 foi de dafin, boabe de ienibahar.
Mod de preparare
Am tinut carnea la marinat de seara pana dimineata la frigider, dupa care am spalat-o putin, am pus-o in ceaun, am acoperit-o cu apa, am turnat 100 ml ulei si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 90 minute, completand din cand in cand cu apa.
Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul pisat.
La final am adaugat 2 linguri din sosul mexican (daca nu vreti asa de picant folositi varianta B), sarea, piperul, verdeturile tocate marunt (patrunjel, cimbru, salvia si menta), sosul Worcester, am mai lasat 2-3 minute la foc mare si GATA!
De lene n-am facut mamaliguta, dar asa ar fi mers una........
pt. bucataras (ca nu stiu altfel cum sa trimit mesaj :D): se poate adauga si categoria VANAT?
Daca ti-a placut reteta noastra "Potarniche la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|