Praji cu mere

Postat de gamilici in Prajituri
24 Feb 2010 | 8437 vizualizari
Praji cu mere

Placinta americana cu mere. PS. multam' Ramo pt ajutor si poze :) O mai repetam...si data viitoare o facem si mai dulce :)))

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 350 g faina;
  • 200 g unt nesarat topit;
  • 30 g zahar;
  • 60 - 120 ml apa / lapte;
  • 1 ou.
  • Pentru umplutura :
  • 6-8 mere mari ;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura zeama lamaie;
  • scortisoara , nucsoara.
  • 50 g unt;
  • Caramel :
  • 1 cana zahar;
  • 1/2 cana apa.

Mod de preparare

Se face aluatul din faina , unt topit ,zahar , apa ,ou si se pune la frigider 30 min in folie de plastic.

Merele de decojesc si se taie felii subtiri,peste care se pune zaharul,zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara.

Aluatul de imparte in 2 parti egale care se intind cu sucitorul de marimea formei de copt.

Se tapeteaza forma de copt (preferabil rotunda si medie) cu unt/ulei si faina. Se aseaza 1 parte de aluat pe fund , se pun merele,50 g unt taiat cubulete, apoi caramelul si se acopera cu a 2-a parte de aluat. Se fac mici gauri cu furculita deasupra.

Se acopera cu o foaie de aluminiu.

EXTRA  : Caramelul : zaharul se pune intr-o craticioara,apoi se adauga apa si se amesteca pana capata consistenta caramelului.

Se preincalzeste cuptorul , apoi se intorduce prajitura la copt pentru 45 -55 min.

In ultimele 15 min se indeparteaza foaia de aluminiu pentru ca prajitura sa formeze crusta.

Se serveste cu inghetata de vanilie , frisca, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praji cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Praji cu mere / pere

Postat de gamilici

Praji cu mere / pere

Merele sau perele se decojesc si se taie felii sau cubulete. Se unge o tava cu ulei si se pun merele/ perele decojite si 100 g zahar , se introduce la cuptor cat sa se topeasca zaharul ,apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2010, 22:53
de retinut '' tipsul''!foarte frumoasa!
la 25.02.2010, 03:19
Meserias,nu?o delicatesacu frisca.....hmmmm

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking