Prajitura A Femme (a la Gaby)

Postat de ralu_ca in Prajituri
10 Aug 2013 | 26948 vizualizari
Prajitura A Femme (a la Gaby)

Mi s-a parut interesanta reteta lui Gaby si azi m-am hotarat sa o fac.. e deliciosa!

Ingrediente

  • 6 oua
  • un praf sare
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata
  • un plic geletina
  • putina esenta de migdale
  • 50 g fistic prajit si macinat
  • 3 pahare coca-cola

Mod de preparare

Intr-un bol am batut albusurile spuma, apoi le-am lasat deoparte. In alt bol amestec galbenusurile cu sare, zahar pana devine omogen, am adaugat apa, uleiul si am amestecat bine.

Faina am amestecat-o cu praful de copt ai am adaugat-o si compozitie, cacaoa si jumatate din albusurile spuma. Dupa ce se omogenizeaza perfect am adaugat si restul de albusuri, dar am amestecat usor in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu putin ulei, am turnat compozitia si am dat la cuptor approx 40 minute. 400 g de frisca le-am mixat bine.

Intr-un vas am topit ciocolata cu 100 ml frisca lichida , le-am lasat la racit timp in care am diluat un plic de gelatina in putina apa calduta.

Cand acestea sunt la temperatura camerei le-am amestecat in care am adaugat esenta migdale si 60 % din cantitatea de frisca batuta. Am dat la frigider pentru 15 minute. Blatul l-am taiat in doua si l-am insiropat pe primul cu cola ( foarte buna idea lui gaby) am pus crema, celalalt blat insiropat si frisca ramasa deasupra. Am nivelat si am presarat fisticul macinat.

Am lasat-o la rece, apoi servita este deliciosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura A Femme (a la Gaby)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Alba ca Zapada

Postat de comanligia

Prajitura Alba ca Zapada

Pentru foi amestecam intr-un bol ouale,zaharul,uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul.Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Postat de privatelaura

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2013, 17:20
Arata tare bine si cred ca este si tare buna!! O bag la seif pt a fi probata!
la 10.08.2013, 17:22
sa stii ca este chiar reusita!
la 10.08.2013, 17:44
super
la 10.08.2013, 17:49
la 10.08.2013, 17:56
tare bun arata!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking