Prajitura After Eight

Postat de adnia in Prajituri
6 Sep 2013 | 6452 vizualizari
Prajitura After Eight

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu nu ma mai pot atinge de prajiturile din comert...si nu din cauza pretului, sau aspectului (arata bine, trebuie sa recunoastem)...ci din cauza prafurilor din care sunt facute si la care sunt alergica. Totodata, nu pot sa nu ma ingrozesc stiind cat de multe E-uri contin si ce efecte nocive au asupra noastra, a tuturor. Totusi, ochii vad, inima cere....si ce-i de facut? Sa preparam acasa variante gustoase si cat mai sanatoase cu putinta, evident:) Astazi, mult asteptata After Eight, in nascocirea mea...

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 150 gr. zahar brun
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui/ samburi de struguri/ migdale dulci ( ce aveti)
  • 1 lingurita extract de vanilie (eu l-am preparat in casa)
  • 180 gr. faina integrala
  • 75 ml laptede cocos
  • zahar pudra pt. decor (optional)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra de roscove (carob)
  • 1 lingurita pudra de cacao cruda
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 75 g frunze proaspete de menta
  • 1 lingurita sirop de menta

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se dau deoparte. Separat, se mixeaza celelalte ingrediente intr-un bol mare si incapator, pana se obtine o pasta mai groasa. Se incorporeaza incet spuma de albus, amestecandu-se cu o spatula (cu miscari de sus in jos). Se obtine astfel un aluat omgen, care se toarna intr-o tavita tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade, pana trece testul scobitorii (sau blatul este ferm si elastic la atingere). Se scoate pe un gratar la racit, se intoarce invers si se scoate hartia de copt. Se lasa sa se raceasca complet.

Intre timp se pregateste crema: se incalzesc 200 ml frisca pana la punctul de fierbere, apoi se stinge focul. Se arunca in ea frunzele de menta si se lasa la infuzat 15 minute. Se mixeaza apoi totul in blender, dupa care se strecoara prin sita, ca sa nu ramana bucatele de menta in lichid, doar aroma si culoarea (o nuanta de galben-verzui). Se lasa la rece.Dupa ce s-a racit bine de tot, se bate cu mixerul, pana devine spumoasa. Se bate bine restul de frisca lichida de la frigider (inca 200 ml) si, cu ajutorul unei spatule, se  incorporeaza spuma de mai sus. Astfel, se obtine crema de menta, care se indulceste cu sirop de menta. 

Blatul maro al prajiturii se portioneaza in patrate, se decoreaza cu un mot de frisca mentolata si frunzulite proaspete de menta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Prajitura After Eight

Postat de gicuta69

Prajitura After Eight

      Blat :       Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul  ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 08:06
Aolo Adnia ce imi faci de dimineata, am aterizat direct cu nasul in ele !!
Arata minunatt!!
la 06.09.2013, 08:07
pai daca n-am reusit aseara...am venit de dimineata!
la 06.09.2013, 08:22
Foarte interesant,am mai zis ca apreciez felul tau de a manca,chiar daca nu corespunde cu al meu.
la 06.09.2013, 08:29
la 06.09.2013, 08:36
tare buna..

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking