Ingrediente
- Pentru blat
- 150 gr. zahar brun
- 75 ml ulei de floarea-soarelui/ samburi de struguri/ migdale dulci ( ce aveti)
- 1 lingurita extract de vanilie (eu l-am preparat in casa)
- 180 gr. faina integrala
- 75 ml laptede cocos
- zahar pudra pt. decor (optional)
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 lingurita pudra de roscove (carob)
- 1 lingurita pudra de cacao cruda
- Pentru crema:
- 400 ml frisca lichida
- 75 g frunze proaspete de menta
- 1 lingurita sirop de menta
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se dau deoparte. Separat, se mixeaza celelalte ingrediente intr-un bol mare si incapator, pana se obtine o pasta mai groasa. Se incorporeaza incet spuma de albus, amestecandu-se cu o spatula (cu miscari de sus in jos). Se obtine astfel un aluat omgen, care se toarna intr-o tavita tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade, pana trece testul scobitorii (sau blatul este ferm si elastic la atingere). Se scoate pe un gratar la racit, se intoarce invers si se scoate hartia de copt. Se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp se pregateste crema: se incalzesc 200 ml frisca pana la punctul de fierbere, apoi se stinge focul. Se arunca in ea frunzele de menta si se lasa la infuzat 15 minute. Se mixeaza apoi totul in blender, dupa care se strecoara prin sita, ca sa nu ramana bucatele de menta in lichid, doar aroma si culoarea (o nuanta de galben-verzui). Se lasa la rece.Dupa ce s-a racit bine de tot, se bate cu mixerul, pana devine spumoasa. Se bate bine restul de frisca lichida de la frigider (inca 200 ml) si, cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza spuma de mai sus. Astfel, se obtine crema de menta, care se indulceste cu sirop de menta.
Blatul maro al prajiturii se portioneaza in patrate, se decoreaza cu un mot de frisca mentolata si frunzulite proaspete de menta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|