Ingrediente
- 4 Foi :
- 1 pahar (de vin) lapte
- 1 pahar (de vin) zahar
- 1 ou
- 1 lingura amoniac
- 1 lingura unt sau untura
- 300 g faina
- Crema :
- 1 l lapte
- 100 g faina
- 300 g zahar pudra
- 200 g unt
- 2 lamai
- Glazura :
- 5 lg zahar pudra
Mod de preparare
Pentru 4 foi : amestecam toate ingredientele si lasam aluatul obtinut sa se odihneasca 1-3 ore sau de seara pana dimineata .
Dupa ce s-a odihnit aluatul, il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (25*35 cm) timp de 10 minute.
Pentru crema : amestecam laptele cu faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, adaugam 150 g zahar pudra si punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda .
Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 150 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand. La sfarsit adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 2 lamai, cu grija , sa nu se taie crema obtinuta.
Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.
Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|