Ingrediente
- blat de pandispan cu cacao dreptunghiular din comert sau facut in casa 2 foi)
- 1 plic crema de vanilie Dr.Otker+ lapte si zahar pt.prepararea cremei
- 1 punga alune nesarate
- 1 plic crema de ciocolata Dr.Otker
- 1 plic amidon alimentar
- frisca facuta din un borcanel de smantana sau 1 cutie mica de Hulala
Mod de preparare
Am insiropat blatul cu sirop de zahar ars(caramelizam zaharul si apoi adaugam apa sau zeama de compot de fructe).
Apoi am preparat crema de vanilie prima si apoi cea de ciocolata.Le-am ingrosat cu putin amidon pe fiecare(cam 2 linguri la fiecare crema) si nu am pus chiar tot laptele cerut pe plic, astfel crema a devenit mai groasa.
Am folosit o tava dreptunghiulara cu margini inalte si am asezat blatul, apoi prima crema de vanilie, apoi cea de ciocolata, apoi iar o foaie de blat cu cacao si apoi un strat de alune caramelizate putin in zahar si apoi mixate marunt si amestecate cu cateva linguri pastrate din ambele creme.Ultima data se pune un strat de frisca peste care presaram bucatele de alune caramelizate.
Se lasa cateva ore la rece si apoi se taie cuburi.e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alunella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|