Prajitura " Cenusareasa"

Postat de RuxyRux in Prajituri
26 Oct 2012 | 16050 vizualizari
Prajitura " Cenusareasa"

Neagra si misterioasa, dulce si delicata, densa si sofisticata, mmmmmmm, iata cateva dintre atributele care va descopera aceasta prajitura cu ciocolata si alune si pe care va invit sa o savurati impreuna cu mine in acest sfarsit frumos de saptamana!

Ingrediente

  • 185 gr. ciocolata neagra( 65 %)
  • 3 linguri cacao
  • 185 gr. unt
  • 185 gr. zahar pudra( brun)
  • 185 gr. alune crude macinate
  • 6 oua
  • vanilie( extract natural, sau pudra)
  • 5 linguri zahar brun (pudra)
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr iaurt( 10% cremos)
  • 3 sau 4 linguri pline lichior de alune
  • 3 linguri zahar brun( pudra)
  • vanilie

Mod de preparare

Punem la mixer untul moale, impreuna cu zaharul brun facut pudra la masina de cafea. Mixam pana devine totul o crema.

Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare.

Alunele le zdrobim la blender.

Ciocolata o topim pe abur si o adaugam in crema de unt. Amestecam bine la mixer. Scoatem vasul de mixer si mutam compozitia in alt vas.

Adaugam alunele zdrobite fara sa amestecam foarte bine , doar prin invaluire.

Batem albucurile spuma foarte foarte bine, cu un praf de sare si apoi impreuna cu cele 5 linguri de zahar pudra. Punem albusurile batute  peste compozitia cu ciocolata prin invaluire, de jos in sus.

Cernem cacaoa deasupra si apoi tot prin invaluire o incorporam usor. Ungem o tava forma de tort, punem o foaia fix pe baza de cerc si asezam crema.

Coacem pentru o ora la cuptorul incins  la 140 de grade. Vom face testul cu scobitoarea.

Intre timp punem pe foc la aburi ciocolata si o topim usor. Amestecam cu iaurtul, zaharul, vanilia si lichiorul de alune.

 Scoatem prajitura de la cuptor, o lasam putin la racit, o desprindem cu un cutit de pe margine si scoatem inelul. Vom rasturna pe un platou blatul cu grija, vom scoate foaia de la baza si o vom aseza pe platoul final.

 Glazuram prajitura si apoi o dam la rece toata noaptea( are nevoie de minim 6 ore sa stea la racit)

Decoram prajitura cu alune macinate si ne bucuram de ea in toata splendoarea gustului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Cenusareasa"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Brownie cheesecake

Postat de rocsi_1612

Desert Brownie cheesecake

Blatul: Intr-un bol cerneti faina cu cacaua. Adaugati zaharul, praful de copt, sarea, amestecati. Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus. Incorporati ouale si vanilia....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 23:38
buna buna
la 26.10.2012, 23:41
Motanel multumesc!
la 27.10.2012, 00:17
minunata prajituea, cat de ciocolatoasa e
la 27.10.2012, 00:45
Minunat arata!
la 27.10.2012, 06:53
Maaaaaaaaamaaaaaaa da'ciocolatoasa-i !

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking