Prajitura Athena-reteta cu nr.100

Postat de Constelatialeu in Prajituri
31 Ian 2013 | 3876 vizualizari
Prajitura Athena-reteta cu nr.100

Este o prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta.Azi am incercat-o prima data.E foarte buna.

Ingrediente

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pachet foi placinta( 400 g)
  • 140 ml iaurt
  • 60 ml smantana foarte groasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta rom
  • Pt.sirop
  • 7 linguri zahar brun
  • 3 cani de apa
  • zeama lamaie

Mod de preparare

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le amestecam cu compozitia de mai sus.Totul se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor 35-40 minute.

Intre timp pregatim siropul. Ardem zaharul brun, turnam apa peste el si lasam la fiert, pana se topeste tot zaharul. Cand luam de pe foc punem zeama de la lamaie. Scoatem vasul din cuptor si turnam siropul peste compozitie. Se taie rece, se poate servi si cu frisca

PS.recunosc ca n-am rezistat si am mancat asa calda,mi-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Athena-reteta cu nr.100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu merisoare

Postat de gabrielacuisine

Tarta cu merisoare

Preincalzim cuptorul la 160 ºC. Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt. Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4...

Citeste continuarea

Prajitura Inteligenta

Postat de eumimi

Prajitura Inteligenta

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare.  Mixam si albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2013, 16:01
Las-o mai încet, că deja de la 100 în colo se ia permisul
Felicitări Cleme
la 31.01.2013, 16:03
Multumesc,Parinte !Profit acum cat inca e iarna,ca acum vin treburile in gradina si nu mai am timp.
la 31.01.2013, 16:04
Ştiu cum e, abia aştept.
la 31.01.2013, 16:10
Felicitari pentru retetele postate!
la 31.01.2013, 16:11
Felicitari!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking