Prajitura Boema

Postat de miha in Prajituri
7 Noi 2012 | 23737 vizualizari
Prajitura Boema

La multi ani tuturor sarbatoritilor!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • Fondant:
  • 150 ml apa
  • 300 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 lingura smantana acra

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare c un praf de sare. Cand spuma a devenit consistenta se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna peste bezea, apoi se pun cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.  Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute.  Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul iese destul de inalt, cred ca merge si o tava putin mai mare.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca bine apoi se pune la congelator pentru 1 ora.  Se mixeaza apoi, pana crema devine ferma si pufoasa.

Sirop:

Caramelizam zaharul. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului punem apa, turnand cu atentie.

Fondant:

Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se tine pe foc aproximativ 15 minute. Punem mierea si mai fierbem vreo 5 minute. Dam deoparte si mixam amestecul la viteza mare, pana incepe sa se ingroase si se albeste. Atentie la stropii care sar, ca frig rau! )

Fondantul se va intari considerabil. Punem in vas cateva linguri de sirop si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul din nou pe foc si amestecam pana devine fluid si omogen.

Daca pe masura ce glasati bucatile de prajitura acesta se intareste, il puneti din nou pe foc pana devine din nou fluid.

Batem frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam smantana si mixam in continuare pana se intareste bine.

Portionam blatul, in bucati potrivite ca marime. Insiropam fiecare bucata de blat, apoi o glasam cu fondant.

Punem crema de ciocolata intr-un posh si spritam peste blat, apoi acoperim cu un mot generos de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 23:35
La multi ani Miha!
Buna si frumoasa Boema
la 07.11.2012, 23:38
La multi ani draga mea!
la 07.11.2012, 23:44
Vai, ce frumusete...! cat de mult as dori sa fiu musafirul tau..!
la 07.11.2012, 23:55
am sosit ,la multi ani si tie,cu drag
la 08.11.2012, 00:00
La multi ani!!!!!!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking