Prajitura Boema

Postat de Elena_Daria in Prajituri
1 Mar 2014 | 12773 vizualizari
Prajitura Boema

De 1 Martie am sosit si eu cu un martisor dulce! :-* Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata, plina de zambete si lucruri pozitive! >:D

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 150 ml ciocolata cu lapte
  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani si 1/2 apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • migdale caramelizate

Mod de preparare

Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.

Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.

Dam crema la rece peste noapte.

Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin si dam la frigider pana se raceste blatul.

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece se taie in 18 patrate.

Luam fiecare patrat, il trecem prin siropul rece, apoi il asezam pe o tava.

Ciocolata o topim, apoi glazuram fiecare prajiturica in parte.

Crema de ciocolata o punem intr-un posh si spritzam deasupra fiecarui patratel.

Punem si frisca intr-un posh si facem cate un mot generos deasupra fiecarei prajiturica, apoi presaram migdale caramelizate.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2014, 18:02
Ce frumoasa e!
la 01.03.2014, 18:05
la 01.03.2014, 18:07
tare buna,tare frumoasa!
la 01.03.2014, 18:09
buna
la 01.03.2014, 18:12
Frumoasa si buna!!!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking