Ingrediente
- 5 oua
- o cana jumate de zahar
- 8 linguri de apa
- un praf de copt
- 3 linguri ulei
- 2 cani faina
- un praf budinca(sau orice alta crema doriti)
- 500 ml lapte(pt crema)
- 150 gr nuca de cocos
- putina ciocolata(pt topit)
Mod de preparare
se separa ouale,
se pune la foc zaharul cu apa;
intre timp se bat albusurile spuma; dupa ce zaharul s-a topit se pune cate putin peste albusurile spuma batand in continuare;
se adauga galbenusurile,apoi uleiul,praful de copt si se incorporeaza incet faina pana ce se omogenizeaza totul perfect.
se baga la cuptorul incins ,la foc potrivit;
este gata cand trece testul scobitorii.
dupa ce s-a racit,se portioneaza si fiecare bucata se taie pe mijloc,se umple cu crema facuta in prealabil,se lipeste,apoi se da cu crema pe fiecare parte si se tavaleste prin nuca de cocos;
se face o glazura din ciocolata topita si se ung prajiturile;
se da la rece pentru cateva ore.pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura - Cap de turc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|