Prajitura - Cap de turc

Postat de ony in Prajituri
24 Dec 2010 | 43754 vizualizari
Prajitura - Cap de turc

foarte usor de preparat

Ingrediente

  • 5 oua
  • o cana jumate de zahar
  • 8 linguri de apa
  • un praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un praf budinca(sau orice alta crema doriti)
  • 500 ml lapte(pt crema)
  • 150 gr nuca de cocos
  • putina ciocolata(pt topit)

 

Mod de preparare

se separa ouale,

se pune la foc zaharul cu apa;

intre timp se bat albusurile spuma; dupa ce zaharul s-a topit se pune cate putin peste albusurile spuma batand in continuare;

se adauga galbenusurile,apoi uleiul,praful de copt si se incorporeaza incet faina pana ce se omogenizeaza totul perfect.

se baga la cuptorul incins ,la foc potrivit;

este gata cand trece testul scobitorii.

dupa ce s-a racit,se portioneaza si fiecare bucata se taie pe mijloc,se umple cu crema facuta in prealabil,se lipeste,apoi se da cu crema pe fiecare parte si se tavaleste prin nuca de cocos;

se face o glazura din ciocolata topita si se ung prajiturile;

se da la rece pentru cateva ore.pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura - Cap de turc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarte cu ciocolata

Postat de Irina

Tarte cu ciocolata

Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului. Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

Postat de simona72

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2010, 21:52
f frumos si bun!
la 24.12.2010, 22:01
la 25.12.2010, 01:15
la 25.12.2010, 13:59
la 25.12.2010, 15:41
Manca-i-as capul lui de turc

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking