Ingrediente
- oua 4 bucati,
- unt 200 g,
- zahar tos 6 linguri cu varf ( plus inca 6 linguri ptr glazura),
- praf de copt 1 plic,
- zahar vanilinat 2 plicuri,
- lapte 100 ml,
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- cacao 2 linguri
- faina alba de garu 6 linguri cu varf
- pasta de macese 1 borcan
- ornamente de ciocolata
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, punandu-se la copt, in cuptorul preincins, cca 40 de minute la foc mediu.
Dupa ce praijitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pasta de macese ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html) Albusurile ramase se bat cu 6 linguri cu zahar si un plic de zahar vanilinat pe baie de aburi. Dupa ce s-a obtinut spuma, se toarna peste prajitura.
Se presara cu ornamente de ciocolata si se serveste a doua zi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|