Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!

Postat de panacris in Dulceata / Gem
7 Oct 2012 | 23651 vizualizari
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!

Un gem fin, dulce acrisor foarte bun la caltite sau prajitura cu foi de miere si crema de lamaie.

Ingrediente

  • pasta de macese 5 kg,
  • zahar tos 4 kg.

Mod de preparare

De regula se iau  macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email,  se acopera cu apa , punandu-se la fiert, pana se obtine o pasta consistenta, dupa care se trec printr-o sita fina. In final se pun parti egale de pasta si de zahar si se fierb din nou cateva minute. Mama parcurge in fiecare an aceasta etapa! Eu recunosc ca am sarit peste aceasta parte, ;),  deoarece am achizitionat pasta gata procesata  (www.fructenaturale.ro ), si doar am adaugat la 5 kg de pasta de macese 4 kg de zahar, am fiert la foc mic cca.2 ore, apoi am pus in borcanele fierbinti ( mi-au iesit 19 borcanele!!!), am inchis ermetic si am lasat la odihna intre paturi pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de caise

Postat de RODIMUR

Gem de caise

Se spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul,...

Citeste continuarea

Dulceata de fragi

Postat de RODIMUR

Dulceata de fragi

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2012, 12:59
sa-mi pastrezi un borcanel şi mie
la 07.10.2012, 13:05
ce pofta imi este, cred ca este delicios, usor acrisor...
la 07.10.2012, 13:11
..... la cat e de munca la el, nici nu ma mir.... Dar te admir pentru rabdare si pricepere! @}:-
la 07.10.2012, 13:11
la 07.10.2012, 13:11
Kuki, oko doki!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking