Cosulete cu nuci

Postat de cristina1985 in Prajituri
25 Sep 2014 | 5737 vizualizari
Cosulete cu nuci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml untura topita(margarina sau unt)
  • 5 lg zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4-5 lg smantana
  • 500 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • praf de copt (sau 1 lg-ta bicarbonat stins cu otet)
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 2 borcane gem de macese
  • 4 albusuri
  • 5-8 lg zahar pudra
  • 250 gr nuci macinate

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana devine o spuma tare, apoi se incorporeaza nuca.

Se pune hartie de copt in fiecare forma, apoi se ung cu putin ulei cu o pensula, se pune din aluat cate o bucatica si se apasa cu degetele pana se imbraca interiorul formei.

In fiecare se adauga cam 1 lg gem, iar peste se pune umplutura de nuca cu lingurita si se dau la cuptor cam 35-40 minute.

Ies foarte multe cosulete , depinde de marimea formelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe....

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2014, 21:21
Cred ca sunt delicioase!
la 26.09.2014, 11:30
la 27.12.2015, 08:57
la 27.04.2020, 15:59
Delicioase!
la 27.04.2020, 20:26
Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking