Prajitura casei Panacris

Postat de panacris in Prajituri
27 Oct 2012 | 18170 vizualizari
Prajitura casei Panacris

Azi am intrebat zmeii ce prajitura sa fac, si mi-au spus prajitura aia cu cacao, dulceata si ou batut deasupra. Zis si facut!

Ingrediente

  • oua 4 bucati,
  • unt 200 g,
  • zahar tos 6 linguri cu varf ( plus inca 6 linguri ptr glazura),
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • lapte 100 ml,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • cacao 2 linguri
  • faina alba de garu 6 linguri cu varf
  • pasta de macese 1 borcan
  • ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, punandu-se la copt, in cuptorul preincins, cca 40 de minute la foc mediu.

Dupa ce praijitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pasta de macese ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html) Albusurile ramase se bat cu 6 linguri cu zahar si un plic de zahar vanilinat pe baie de aburi. Dupa ce s-a obtinut spuma, se toarna peste prajitura.

Se presara cu ornamente de ciocolata si se serveste a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei Panacris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Postat de timea

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere Sarlatanca

Postat de Ksenya

Desert placinta cu mere Sarlatanca

Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 19:52
prima sunt
la 27.10.2012, 19:53
Kuki, esti pe faza
la 27.10.2012, 19:54
sunt si eu aici, nu pot rata asa o bunatae
la 27.10.2012, 19:59
zamfira, maine se degusta, azi e interzis, doar privim si atat
la 27.10.2012, 20:02
adica pana maine salivam?

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking