Ingrediente
- 500 g. urda dulce ( ricotta) ,
- 400 g. samntana dulce ( panna da cucina) ,
- 1 pahar de zahar ,
- 1 pahar apa de trandafiri ,
- 2 lingurite scortisoara ,
- 5 nuci ,
- 2 linguri miere de albine ,
- 2 foi de foietaj ,
- 100 g. unt.
Mod de preparare
Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .
Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana dulce si amestecam pentru a incorpora bine ingredientele , acoperim bolul cu folie si dam la rece pentru 20-30 minunte.
Cand foile de foietaj sant coapte si racite le sfaramitam intr-un bol .
Ungem o tava cu unt si formam un strat din foile sfaramitate adaugam crema care a stat la rece si peste crema un strat din foile sfaramitate .
Peste stratul de foi presuram un praf de scortisoara , asezam nucile si mierea de albine .
Dam la cuptor pentru 15 - 30 minunte la foc mediu, daca nu incercam cu scobitoarea. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cipriota" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|