Ingrediente
- 1 pahar ulei
- 1 pahar zahar
- 1 pachet foi de placinta ( dezghetate si taiate fasii)
- 200 ml iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 100 ml zeama de lamaie
- 1 portocala
- 1 fiola esenta de vanilie
- sirop de zahar ars facut din 7 linguri de zahar, 3 cani de apa si coaja de portocala
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine.
Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor timp de 45 de minute, la foc potrivit pana se rumeneste.
Preparam siropul de zahar ars astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul. Spre sfarsit, adaugam bucatele de coaja de portocala.
Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca timp de 15 minute, apoi o portionam si adaugam peste bucati siropul fierbinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cittrone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|