Prajitura cremoasa

Postat de ela in Prajituri
18 Mai 2014 | 9876 vizualizari
Prajitura cremoasa

este prajitura Mirelei,la care mi-a stat gandul multa vreme...eu am modificat putin cantitatile la blaturi...am facut-o de paste dar nu am apucat sa o postez

Ingrediente

  • FOI:
  • 6albusuri x2
  • sare
  • 1lingura zahar brun x2
  • 4linguri zahar alb x2
  • 60gr nuca cocos x2
  • 2linguri faina x2
  • CREMA:
  • 10galbenusuri
  • 10linguri zahar
  • 1lingura apa rece
  • 4linguri lapte
  • 400gr unt(cat mai gras 80 la suta grasime)
  • biscuiti simpli
  • 100ml cafea indulcita
  • 3linguri lichior cafea sau coniac,rom
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri ulei
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • DECOR:
  • cocos
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit,cateva minute(cam 10),verificam cu scobitoarea.Procedam la fel si cu cea de a doua foaie.

Crema:

mixam galbenusurile cu zaharul cateva clipe,adaugam apa rece si mixam in continuare pana se albeste comopzitia si isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si punem pe un vas la aburi,amestecand continuu cam 10minute,pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma si adaugam treptat,cate o lingura in compozitia de galbenusuri,mixand conitinuu.Aceasta crema o vom imparti in 3.

Topim ciocolata cu untul,frisca si la sfarsit adaugam uleiul si omogenizam bine.

Cafeaua o amestecam cu lichiorul sau ce avem.

Asamblam prajitura:o foaie de cocos,1/3crema,apoi biscuitii trecuti prin cafea,ciocolata topita.Dam la rece sa se intareasca si raceasca glazura,apoi intindem inca 1/3 crema,foaia de cocos in in final ultima parte de crema.Decoram cu cocos si ciocolata rasa,Dam la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu branza si cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si cocos

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 18.05.2014, 20:06
si cremoasa si delicioasa!
la 18.05.2014, 20:07
ce bunatate de prajitura!!
la 18.05.2014, 20:08
ce bine arata!!
la 18.05.2014, 20:11
Buna buna
la 18.05.2014, 20:11
Buna bunuta

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking