Ingrediente
- 200 g piscoturi de sampanie
- 125 g unt
- 6 foi de gelatina
- 200 g branza mascarpone
- 3 linguri zahar brun
- 400 g zmeura congelata (sau proaspata)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 200 ml frisca
Mod de preparare
Preparare prajitura cu branza si fructe.
Piscoturile sfaramate,amestecate cu untul topit,intins intr-o forma de tort (eu am folosit un vas mic de yena) si formezi o margine putin mai inalta apoi se da forma la rece;
Intre timp,se amesteca branza cu 1lingura de zahar,zeama de lamaie,frisca si se pune in forma peste piscoturi apoi la rece;
Gelatina se tine in apa rece 10min,timp in care zmeura(lasand cateva pentru ornat)zdrobita cu furculita,impreuna cu restul de zahar si 2-3linguri de apa se pune pe foc doar cat se topeste zaharul;
Se amesteca cu gelatina stoarsa de apa,se omogenizeaza bine si se rastoarna peste prajitura cu branza,se decoreaza cu restul de zmeura .
Prajitura cu branza se tine la frigider cateva ore chiar si pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza (2)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|