Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250g faina
- un praf de sare
- 100g zahar
- 125g unt
- 1 ou
- Pentru umpultura:
- 1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile,asa ca le lasam din timp la scurs,sunt bune cele taiate in jumatati)
- 700g branza grasa de vaci
- 100g zahar
- 250ml frisca lichida
- 5 oua
- 1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr.Oetker
- 1/2 plic praf de frisca tot de la Dr.Oetker
- 2 plicuzi zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare
Aluatul:
Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare,se adauga oul si la sfarsit faina,se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora,pus intr-o folie de plastic.
Umplutura:
Se amesteca bine branza cu zaharul,vanilia ,coaja rasa de lamaie si praful de sare.Apoi se aduga frisca lichida(nu trebuie batuta,se puna asa lichida),apoi cele 5 oua care se amesteca bine,praful de budinca si praful de frisca.Se omogenizeza totul.
Se ia o forma rotunda de tort(26cm) cu fundul detasabil,se unge bine cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament.
Se scoare aluatul din congelator si se da forma dupa marimea formei de tort.Se aseza cu grija,inclusiv pe marginile laterale ale formei.Se toarna compozitia de branza,iar deasupra se aseaja jumatatile de piersica cu gura in jos.Se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC timp de 50-60 de minute.Timpul de coacere tine de cuptorul fiecaruia.Se scoate ,se lasa la racit, apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|